Ferry van der Woude - Zang
Deniz Dogan - Saz Gitaar / Backing
Nerko Hadziarapovic - Gitaar / Backing
Erik Veerman - Bas
Barry Meulenbroek - Drums

BIOGRAFIE

BANDLEDEN

___________________________

Shalla werkt momenteel aan een debuutalbum, dat in 2012 zijn ‘goede vibes’ zal gaan verspreiden. Het eerste tastbare resultaat van die sessies is het nummer Windmill, met Colin Benders op trompet en Annemarie Brohm (a.k.a. Anny en ex-Leaf) op backing vocals.

______________________________

image

Er is nog geen album, er is nog geen airplay, maar dat kan allemaal niet lang meer duren. Er zijn namelijk wel al fans... veel fans... In Nederland, het verre buitenland en zelfs ‘in high places’. Zo sprong zangeres Caro Emerald op de bres voor de Utrechtse band Shalla. “Ik denk dat ze het ver gaan schoppen”, zei de gevierde zangeres op de website MusicFrom.nl. Waarom? ”Shalla maakt radiovriendelijke, vrolijke popmuziek die direct blijft hangen.” En als iemand weet waar dat toe kan leiden…
Ook de krant Sp!ts besteedde ruim aandacht aan de band, naar aanleiding van de zeven optredens die Shalla in mei 2010 deed in China. Er werd ­geschiedenis geschreven, want Shalla is ­wereldwijd de eerste band ooit die in de beroemde Shaolin ­tempel heeft opgetreden!
Wacht even… China? Sp!ts? Caro Emerald? Voor wie het even gemist heeft: de basics… Shalla ­betekent ‘positieve energie’ of ‘goede vibes’. En dat is ook wat de band wil: een goed gevoel ­overbrengen op het ­publiek. Shalla maakt catchy popmuziek. Liedjes die zich in je oren nestelen dankzij een uitgekiende ­combinatie van rock, ­reggae en hip hop. De ideale festivalband dus, die al eens ‘de ­Nederlandse Smash Mouth’ genoemd is. Maar dan wel met de potentie om hier groot te worden. En niet alleen in Nederland. Shalla heeft ook grote internationale       ambities,       gericht       op

onconventionele muziekmarkten als Brazilië, de Balkan en China (vandaar dus…).
De bandleden van Shalla zijn ­doorgewinterde muzikanten. Zo speelden gitarist/songwriter Nerko Hadziarapovic en sazspeler Deniz Dogan jarenlang samen met Ali B, drummer Barry Meulenbroek en bassist Erik Veerman kennen elkaar uit de band Ruby Q en zanger Ferry van der Woude maakt al lange tijd deel uit van Life’s Electric.